Search across all blogs: 
Shapeup Frida
jofro

Första barnvaktstillfället!

IMG_7057.JPG
1
Personligt

Mihihi, jag är ute på äventyr! Ensam! Utan bebis! Känns så konstigt, jag vet knappt hur man går utan barnvagn? Och med handväska sen (vad otympligt det är egentligen??). Antons pappa och hans Frida är här och igår kväll föreslog de att de kunde ta E en stund på dagen så kunde jag få göra nåt barnlöst (A jobbar). Jag bara ”Eh JA, grymt!”. Tyvärr kom jag inte på nåt mer spännande än att uträtta ett ärende som är long overdue, närmre bestämt att hämta ut mitt pressleg. Ni kan kalla mig wild and crazy ja.

Idag åt E så mycket gröt till frukost att det faktiskt börjar kännas som en realitet att han snart kommer kunna vara utan mig i mer än nån timme här eller där. Sen han föddes har vi bara varit ifrån varandra såhär vid ett tillfälle tidigare, vilket faktiskt var när jag gjorde det där presskortet som jag nu är på väg för att hämta. Då var det dock Anton som var med honom, så det räknas knappt. En pappa är ju pappa och ingen barnvakt. Eftersom vi inte har någon släkt här i Stockholm med omnejd någon av oss finns det ju ingen uppenbar barnvakt eller avlastning inom räckhåll. Och när Anton inte jobbar vill vi ju helst göra saker ihop alla tre, av uppenbara skäl. Jag har faktiskt inte känt något behov av att vara bebisfri heller, vilket förvånar mig lite, men jag är inte så dum att jag tackar nej när tillfället ges. Vem vet när jag får chansen nästa gång liksom? Plus att farfar och Frida säkert njuter av att få rå om E lite själva (Eller så är de bara snälla??? Eller båda? Jag stannade inte och forskade i anledningen, hade mentalt en fot utanför dörren innan de avslutat meningen).

Ska nog unna mig en take away-kaffe på vägen också. Nu när jag för en gångs skull har två (!) disponibla händer. Och att dricka varmt kaffe! Utan avbrott! En hel mugg!

(Känner verkligen att jag tar ”att njuta av det lilla” till en helt ny nivå här. Småbarnsföräldrar måste vara de mest tacksamma och easy to please-människorna ever.)

En mat- och bakdag (förhoppningsvis)

IMG_7034.JPG
Bebis

Bredvid mig ligger liten och sover. Man blir trött av att vakna innan fem.. Vanligtvis vaknar inte guldgossen förrän vid åtta, vilket är sovmorgon med bebismått mätt (ej med mina..), men sen tidsomställningen är han lite förvirrad. Hoppas det går över snart.

Idag ser to do-listan ut såhär:

* Duscha och sminka mig (jo det är en punkt sen ett halvår tillbaka. Ett s k ”projekt”)
* Sätta igång en boeuf bourguignon
* Göra pannacotta
* Promenera med mira
* Klippa Eddans klor (hur snabbt kan de växa egentligen?! Jag klipper var tredje dag!)
* Plocka upp rentvätt
* Sortera upp mina höstkläder

Om jag hinner och E godkänner:
* Göra en mintkladdkaka
* Måla tånaglarna (har längtat efter detta i veckor, men det hamnar ständigt längst ner på priolistan)

Mat- och bakfokuset beror på att vi får besök ikväll. Eddies farfar och Frida kommer! Det ska bli så mysigt.

Bygelskydd till vagnen

IMG_7011-0.JPG
Bebis

Jag tänkte att jag skulle få till en bättre bild än såhär, men så blev det inte. Så vad är detta, undrar ni kanske nu. Det är ett bygelskydd till vagnen, med pill-lappar. Edvard är i den fasen när lappar är jättekul, så genom att byta ut det tråkiga befintliga svarta bygelskyddet mot detta är han underhållen i vagnen ännu ett tag. Det var inte svårt att göra. Jag orkade inte göra mönster utan freestylade lite. Ed började pilla glatt när jag visade honom, så jag gissar att jag fick godkänt. Det är inte supersnyggt men eftersom hela grejen är mer funktion än utseende känns det okej även för höga krav-mamman.

Jag har bäddat om i vagnen idag, bytt till ett fårskinn och en filt med insida i teddy, men jag fotade bygeln medan (?) jag höll på med det.

IMG_7012.JPG

Frivillig syslöjd

IMG_7007.JPG
1
Personligt

Jag har haft systuga här hemma ikväll. Och ingen dog, jag fick inga utbrott och jag knölade inte ner resultatet i papperskorgen. Visst att symaskinen gick sönder och jag fick plocka isär den och sätta ihop den ”på känn” (sann historia) men efter några misslyckanden så funkade den igen och jag förlorade inga fingrar på kuppen. Jag var dock tvungen att ringa min mamma och fråga ”hur man backar.” Har inte använt symaskin sen jag hade syslöjd på högstadiet (högst oklart om jag fortfarande är värdig symaskinskörkortet som jag tog i fyran).
Är i alla fall (halv)nöjd med resultatet, men vi får se vad den riktiga domaren säger. Han sover just nu (= samlar kraft för att orka vakna riktigt tidigt imorgon). Ni ska få se bild men det får vänta tills dagsljus. SPÄNNANDE VA?!

Nu ska jag ta tag i den efterföljande identitetskrisen. Vem ÄR denna syslöjdskvinna? Varför håller jag på att förvandlas till min mamma? Och, viktigast, vad ska jag sy härnäst? Går det att sy proviva? Är väldigt sugen på det nu. (Min nedtrappning går sådär. Skulle behöva dagligt stöd från vården, kanske till och med en kortare period på behandlingshem.)

IMG_7008.JPG
Såhär såg det ut innan jag började.

En liten bloggpaus med nariga läppar

IMG_6975-0.JPG
1
Personligt

Jag tog visst en liten bloggpaus. Det var gött. Har kommit ur bloggandet lite. Det händer ju ibland, och följs alltid av tankar om huruvida man ska fortsätta eller ej. Är det kul eller är det ett beroende liksom? Sen blir det roligt igen och det är inga problem att skriva flera inlägg om dagen. Nu är det tiden som är svår också. När man väl får händerna fria en stund är det rätt lockande att läsa några sidor Kafka…. HAHAHA jag menar såklart glo på Big brother.

Bebbe vaknade tidigt som attan idag också. Någon* har glömt ge honom memon om att vi ställde om klockan igår.

Igår var vi förresten på kalas hos Mallan. Så mysigt… Förutom när vi kom och E skrek som en skadad och jag inte kom på varför förrän efter en kvart när jag insåg att han inte ätit på, ehrm, länge. Hehe. Schysst mamma. Jag är så himla van vid att han inte vill äta utanför hemmets väggar så jag har slutat tänka på amning som ett alternativ om vi inte är hemma – lagom tills det att E börjat komma över sin äter bara hemma-period (som varade i sådär halva hans liv). (Denna vecka blir han ett halvår, hur sjukt?!?!?!!!)

Och bilden är från igår när jag för första gången på alldeles för länge hade läppstift på. Det var sjukt oskönt för mina läppar är fortfarande förkylningsnariga men vad gör man inte för att slippa känna sig som ett träsktroll för en stund. (Pga torra läppar sjönk det liksom in i huden efter ett tag. Som en sjukt osexig tatuering. Mums!) Nu ser ni inte hela bilden, de beskärs lite konstigt här, men om ni är sjukt intresserade kan ni se hela på instagram istället, ironien heter jag där.

Nu ska jag mata little one med gröt som han kommer spotta ut och jag stoppa in och han spotta ut och jag stoppa in i en evig dans av kladd. Puss!

* Anton