Search across all blogs: 
Shapeup Frida
jofro

Ut med det gamla, in med det nyslingade

Skönhet

IMG_6913-2.JPG

Nu ska det här fula bort!!! Alltihop! Vill ha samma frisyr som Eddan så alla slutar säga att han är så jävla lik Anton och börjar säga att han är lik MIG.

Nä skoja bara. Vill inte ha lika kort som Eddo. Min skalle är nog inte lika snygg som hans (han har fått beröm för sin perfekta huvudform flera gånger. Måste vara för att vi umgås med en del rasbiologer?) Han är dessutom extremblond, med en del rött i, och jag vill inte vara riktigt så ljus. Min frisör påpekade dock att jag blivit ljusare i rötterna sen jag födde barn? Hur sjukt? De flesta blir ju mörkare, men jag blir visst blondare. Inte mig emot. Hoppas det håller i sig. Hoppas det växer ut perfekt slingat för all framtid.

IMG_6916.JPG
Medan jag lyxilyxar hos frisören hänger Anton och E i närheten, utifallatt little one blir panikhungrig. Tillfälle 637 då det skulle underlätta om bebis tog flaska..

Ett sista livstecken från sjuksoffan

IMG_3992.JPG
Konversationer

Ligger i soffan. Nyser, snorar, snuvar.

Jag: Mina ögon håller på att rinna ur sina hålor.
Anton: Okej.
Jag: De smälter och rinner ut i soffan. Den här vätskan du ser, det är alltså mina ögon som rinner ut i soffan.
Anton: Okej.
Jag: Jag håller på att dö.
Anton: Mm.
Jag: Minns mig som en fin och glad person.
Anton: Mm.
Jag: Fast inte som nu. Kom ihåg mig med smink. En fin, frisk och glad person MED smink.
Anton: Okej.
Jag: Tack.

P.S Bilden är från imorse. Så jävla SCHLETEN. Slängde på mig lite läppstift ändå. Piggar alltid upp.

P.S 2 Nä jag ljuger som en häst travar. Bilden är från när jag var på turné i Tyskland och sov i en kista (sann historia). Försökte lägga upp en bild på mig från idag men internet hävdade att man eventuellt kunde få ebola av att titta på den. Så jag fick ta en annan bild.

Sådär ja!

Personligt

Snorigt idag. Glädjer mig i alla fall åt att lillen hade en bra natt och att hostan är så mycket bättre (!!!) och den här göttiga nyheten (OBS vet att länken inte syns, tror det är tillfälligt, men klicka på ordet så kommer du rätt!). Ett steg i rätt riktning! Att föda barn ska enbart generera skador i egentiden, inte i underlivet. Hehe. Så trots att jag är sjuk och kör badkarsblogg säger jag ändå: BRA TISDAG!

IMG_6910.JPG
Snodde denna från ma internetpal minemale.

På väg hem

Bebis

IMG_6894.JPG

Nu är vi äntligen på väg hem, efter lite drygt tre timmar på barnakuten i Huddinge. Vi fick ett eget rum att vänta i, istället för vanliga väntrummet, eftersom han är så liten. Det kändes himla skönt även om jag satt som på nålar även där inne och väste till Anton ”Låt honom inte röra något!”. Kikhoste- och magsjukebakterier kan leva på leksaker och möbler läste jag imorse..
De tog temp, puls och sånt direkt när vi kom in och efter lite drygt en timme kom en läkare och lyssnade på hjärta, lungor, kollade i halsen och gjorde vanlig läkarundersökning. Allt var bra förutom att han är röd i halsen efter all hosta. Han fick inhalera slemlösande medicin via en mask och så tog de prov för kikhosta. Det var lite läskigt för de för in en tunn och lång slang genom näsan (och ner i svalget?) och E gillade det inte alls. Vi får svar om 1-3 dagar. De verkade inte tro att det är kikhosta men eftersom det är så farligt för bebbar, och anmälningspliktigt, vill de vara på den säkra sidan.

Nu ska vi hem och mysa i soffan med vår lille kämpe. Jag är ju också sjuk, även om jag typ nästan lyckats glömma bort det (näsan påminner mig dock). Men först – Mac Donalds.

Tack för alla krya-hälsningar!

Barnakuten

IMG_6890-1.JPG
Bebis

Nu åker vi till barnakuten med vår lille skrutt. Hostan blir bara värre, kommer attackvis och nu på morgonen hade han svårt att dra in luft under/efter anfallet. Så läskigt. Jag ringde BVC och 1177 och de tyckte att vi skulle åka till akuten, så nu är vi på väg. Mellan hostattackerna mår han hur bra som helst, inte ens snuvig. Min skräck är att det är kikhosta.. Han är ju vaccinerad men skyddet är inte fullgott förrän de fått tredje dosen vid ett års ålder. 1177 pratade om förkylningsastma men jag är uppvuxen med en bror med astma och det låter inte som astmaandning tycker jag. Vi får se vad läkaren säger. Håll tummarna för att det går snabbt och att vi inte behöver sitta i ett väntrum fullt av smitta..