Search across all blogs: 
Shapeup Frida
DSC_6550_Fotor_Fotor

ÅRSRESUMÉ DELUXE DEL 1

Uncategorized

Med självgod min samt skräckblandad förtjusning så har jag nu blickat tillbaka på 2014. Jag har scrollat igenom misär, romanser och fester. Bredvid datorn finns nu en enorm påse jordnötsringar samt en celsius. Tre djupa andetag sen låta fingrarna knappra iväg på en walk down memory lane. För visuell effekt tar jag hjälp av samtliga bildgömmor: kamera, mobil, Facebook etc. Nu är det dags för den allsmäktiga årsresumén!

januari

JANUARI

Januari spenderades mest hemma i Östersund. Jag och Matilda delade ekonomi för att maxa utgångs-kassan. Vi började bygga bo på Solo. Med ett näste av drinkar var det lätt att undvika den deppiga urtidsvintern. Sov max 5 timmar per natt pga FaceTime-nördade med dåvarande pojkis.

Highlights: delad garderob och ekonomi med Tildis, vet inte hur vi hade överlevt vintern annars.

Style: löshår i mängder (se bild längst upp till vänster).

Låt: https://soundcloud.com/scab2-1/first-choice-love-thang-genius

Betyg: 2/5 Melinare. Hur man än försökte hålla hoppet uppe så verkade det som att det aldrig skulle bli vår, sommar och varmt igen. Plus att mitt hår var i ett kaos där varken löshår eller page-klippning kunde rädda det. Frisyrer kan så enkelt förstöra en hel månad.

febrariFEBRUARI

Jag flaxade hej vilt mellan Åre och Stockholm. Matilda fyllde år och det firade vi stort på Tott med hela glada kvinnoarmén. Reste ner till pojken och installerade mig och honom i älskade Bagis. Åter upp till Åre igen sen, med ett litet feststopp i garaget för service av bil.

Highlights: Måndagsklubben, F1-6 på Fotografiska och konfetti som resulterade i extrastädning och jobbig nota på Matildas hotellsvit.

Style: ljusgrå jumpsuit som hänger med än idag. Den jäveln måste ha 10000 liv för trots alla vinfläckar går den varje måndag att tvätta ren. Golden!!

Låt: Digitaline – Africa

Betyg: 4/5 Melinare. SÅHÄR ska en vinter vara! Vet egentligen inte hur februari skulle kunna ha varit bättre, möjligtvis att den dåvarande andra halvan skulle ha varit med mer. Nu låter jag bitter, vilket är fel. Minns ba att man saknade pojk då och då.

mars

MARS

Okej fråga inte hur jag har fått ihop detta med sista året på gymnasiet, men tänk er mars som en 2.0 av februari. Ännu mer Stockholm, ännu mer Åre. Ännu mer Måndagsklubb, ännu mer Fotografiska. Jordens genom tiderna fulaste vimmelbilder på mig och Petter från MTV-event. Brunch med nyopererad Emelie en vårlig dag i Solna. Sena nätter med skyltsnatteri. Fyllde även den värdelösa åldern 19.

Highlights: middagar på Supper, rush i regnet mot tunnelbanan och dubbelt upp med toaletter i båsen på Kvarnen.

Style: ovanligt stor 90-tals mani om man kikar tillbaka på Mars. Bakis-moonboots i Åre.

Låt: MØ – Say You’ll Be There

Betyg: 3/5 Melinare. Trots massor med äventyr och snodda skyltar så gjorde det ont att lämna onskuldsfulla arton vintrar och helt plötsligt vara NITTON.

aprilAPRIL

April innebar många ”sista”. Sista Måndagsklubben för säsongen, sista traditionsfesten med min kära förening NÅGONSIN och sista sportlovet ever! Madde gick med i mitt lag och fyllde det jobbiga 19, vilket vi firade med överraskningsfest.

Highlights: Torsdagar på Oscars med tjejerna, sällskapsspel innan klubb hos Kimmo och Alex samt inköp av mina första Vans.

Style: öldränkt fuskpäls samt alldeles för korta byxor pga supervarm april.

Låt: Kindness – House

Betyg: 3/5 Melinare. Superhärlig månad men alldeles för mycket som skedde för sista gången, därigenom tokmycket ångest.

majMAJ

Okej här hade jag äventyr med vännerna på Grönan, Gärdet, Kungsholmen osvosv men allt det där skippar vi för det enda som betyder något här är en grej: MY PROOOM! Bal bal bal. Låt mig presentera: Prinsessa Melin och Prins Jakobsson!

Highlights: Vans-event med slushimaskiner och coolaste bandet Vulkano, terrassen på F12, slippa fixa frillan mer under gymnasiet pga studentmössa OCH ÄNNU EN GÅNG: BAAALEN.

Style: My prooomdress från Dagmar. Ok nu nämner jag inte ordet ”bal” mer i denna summering.

Låt: Vulkano – Vision Tricks

Betyg: 5/5 Melinare. Medparten av studentlöjligheterna bockades av och sommaren var här.

juni

JUNI

Som ni märker så når vi som ett klimax i bildmängd här. Kanske inte så konstigt med tanke på att jag under denna månad hinner med att ta studenten, flytta från Östersund till Stockholm samt börja på ett helt nytt jobb. Livet i Stockholm behandlade mig snällt redan från dag ett. Midsommarfirande, festivaler, utemiddagar och klubbande.

Highlights: studenten,  lägenheten vid medis, spritprovningen på Ljunggrens, midsommar på Ingarö och drinkar på Pharmarium.

Style: barbent och megabruuuun.

Låt: The Weeknd – Wanderlust

Betyg: 5/5 Melinare. När jag är 40 kommer jag blicka tillbaka och säga ”juni 2014, det var då allt började”.

 

STAY TUNED FOR PART 2!

på skrivbordet: Kindess och Anthon

musikaliskt

DSC_8100_FotorIdag är jag en sån himla achiever. Efter att ha landat i Stockholm sent igår, sovit en skvätt och knegat, så tar jag mig tid för min älskling. Jag och pojkis är på dejt tillsammans med lite gott. Han är perfekt. Äter inte upp dom godaste bitarna och lyssnar snällt på mig. Ger mig massor av snälla, sexiga och förstående blickar. Mmmm, Kindness och jag, helt klart ett blivande it couple.

att vakna upp med en ny frisyr

påklädd

IMG_0184_Fotor

IMG_0185_Fotor

Så hörrni, överlevde ni juldagen? Själv vaknade jag upp med några promille extra och några hårstrån färre. Efter entré till tonerna av The Final Countdown med hela armén av damer, X antal ”vad gör du nu för tiden?” och alldeles för många järn så fann jag mig i en frisörstol klockan fyra på morgonen. Efterkaka med föredetta frisör visade sig vara en rejäl hit. Jag må vara mer lik än människa idag, men jag är iaf ett nyklippt sådant. Plus att min nya lugg döljer min hemvändar-stämpel så fint.

X-mas!

vardagsbubbel

worst-christmas-3_Fotor_Collageleb4_Fotor_Collagelebxmas

-Från Justin, The Dude & mig: en riktigt riktigt riktigt gooood juuuul!

kontraster

vardagsbubbel

DSC_8082_Fotor

DSC_8089_Fotor

DSC_8084_FotorNu är jag på plats i mitt alldeles egna winter wonderland! Fötterna som annars pryds av klackar har fått återförenats med sina gamla moonboots. Jag riktigt lyser upp Jämtland med min närvaro. Här klappar jag på polarna, sippar liter efter liter med glögg och trycker i mig lussebullar på rullande band! Några danskvällar blir det inte här. Motionen byter form och kallas i folkmun för ”snöskottning” i dessa trakter. Jag gillar kontraster. Moonboots Vs. klackar. Dans Vs. snöskottning.