Search across all blogs: 
Shapeup Frida
DSC_6550_Fotor_Fotor

Millennium2

vardagsbubbel

DSC_7605_Fotor

Här har vi det. Skapelsen. Den lilla plastbiten som gått från att leverera energidryck från Ica, till sprit på krogen. Men det har inte varit lätt. Vakter, butiksbiträden och bartenders har alla tagit sig både två och tre skannande blickar, uppifrån och ner, innan de bestämt sig för att jag är jag. Och lite förståligt är det väl kanske. Jag menar, när till och med mina vänner har gjort mitt legg till en återkommande underhållningspaus på väg till klubben, ja då vet man ju att läget är akut. Idag tog jag steget. Hos polisen, i Solna, klockan 15:30. ”Titta in i linsen, man får inte le”. Nu gäller det, tänker jag. Nu har jag chansen att falla in i det där facket. Det där facket av vanliga vuxna som har legitimation med en anständig och respektabel bild på sig själv. Tio minuter senare… ”Kan vi bara ge det ett försök till? Tredje gången gillt och så, hehe” skämtar jag stelt till den trötta damen bakom glasväggen, som inte alls förstår vikten av situationen. Men en tredje gång blev det och nu sitter jag här som Markoolio inför millenniumskiftet; alldeles för exalterad över ingenting.

I hemmastudion

vardagsbubbel

DSC_7582_Fotor

Ikväll agerade jag coach. Jag hejade på mina spelare, gick igenom dieten och gjorde upp en taktik. ”Kom igen Matilda, ät upp! Annars blir det fyllekäk redan klockan ett inatt!”. Torsdagsmiddagen blev ett tal till mina mannar innan dom gick ut i krig. ”Slåss tappert, representera er kung och ert fosterland! Lämna ingen levande kvar på dansgolvet!”. Men så var det den där lilla detaljen. Jag är den där fega kaptenen som inte följer med skeppet ner till botten när det sjunker. Istället tar jag röda linjen, sedan den blå, och sjunker ner mellan mina satinlakan medan mina älskade huliganer går clockwork orange på staden utan mig. Vad är väl en kväll på Berns..

onsdagslistor

musikaliskt

Här sitter jag åter igen, delad i två. Ena sidan; öl med Matilda och Kenneth på Radio Skanstull. Andra sidan; en trött tjej i behov av sömn efter en dag där startskottet gick 05:00. Velande. Göra plus och minus-lista. Plus: du får en öl och bra musik att lyssna på. Minus: du ska upp och jobba 05:00 hela den här veckan. Rådfråga internet. Googla ”antal timmar sömn vuxen”. Ångest. Tvivel. Ännu mer velande. Skriva till Matilda. Viktiga punkter diskuteras. Såsom väderförhållanden och restid VS. dricka öl-tid. Min gissning nu: by the time vi kommit på vad vi vill kommer all öl vara slut och jag likt förbannat bara ha sovit några ynka timmar. Då jag är en medmänniska som förstår att det inte bara är jag som brottas med det här problemet så har jag gjort två listor för denna förrädiska ”lillördag”. En för dig som stannar inne i bara trosor och omfamnar cheddar-dippen:

[ingenting] – Dina händer är fulla av blommor

Titiyo – Solna

Veronica Maggio – Vad gör vi ikväll – Bonus track

Supreme Jubilees – It’ll All Be Over

John Travolta – Barbara Allen

…och en för dig som har rakat benen, lagat dina hookerheels från förra helgen och tänker gå ut:

Kleerup – Sad Boys

Nachtbraker – Alright

Jürgen Paape – So Weit Wie Noch Nie – Original Mix

Kele – First Impressions

Little Jinder – Inga E Som Vi E – HNNY Remix

VARSÅGODA

cactus

inspiration

DSC_7548_Fotor

DSC_7555_Fotor

Tjugofemte november. Löning. Chanel kanske ni tänker. Kaktusar tänker jag. Gröna, fina, lika stickiga som en några veckor för gammal brazilian wax OCH viktigast av allt: överlevare! Jag ger dom tio av tio.