Shapeup Frida
DSC_6550_Fotor_Fotor

energy takeover sthlm

vardagsbubbel

DSCF9339_Fotor

DSCF9344_Fotor

Idag. Mitt livs första riktiga löppass, startkittet hämtat från Adidas och det är ett faktum: jag ska springa ett lopp om ett par veckor. Kika in på Adidas instagram om ni vill svettas med mig vettja! Nu ska gelébenen och jag klämma åt oss några få timmars sömn innan nästa arbetspass tar vid. Ingen hejd! Hej.

fönsterkaos

vardagsbubbel

DSCF9334_Fotor

DSCF9330_Fotor-Böcker, oöppnad post, urdruckna vinglas. Vrån i fönstret har sett glamourösare dagar. Som tur är blir allt snyggare i vårsol. Livsknep numero uno just nu!

back in town

vardagsbubbel

DSCF9335_FotorSå var det dags! Likt förra sommaren så gör jag tvärt emot alla andra och flyr in mot staden istället för ut från den. Målet? En pärla, oas och fristad för vinsvepande och mensgråt. Japp ni anade rätt, årets roomie är Madeleine. Förresten! Ingen har bättre simultanförmåga än henne, jag lovar. Munnen går nonstop men helt plötsligt så är vinaren tom, hur går det ihop liksom? Mysigt värre blir det iallafall. Nästan SÅHÄR mysigt (min ständiga eftersträvan). Nu ska vi bara hitta en lya också, minnena här ovan är ju ”såååå förra året”. Bokstavligen faktiskt. Usch vad tiden går. Dags att poloroid-fota en ny sommar.

throwback: intervju & konsert med Charlie XCX

musikaliskt

DSC_6691_FotorDSC_6563_Fotor_Fotor_CollageDSC_6666_Fotor

Charlie XCX var igår förband till Katy Perry på Globen. Jag minns när jag och några andra bloggare fick intervjua och se henne live i Helsingfors förra året.

Med latte i handen och solglasögonen på så gjorde Charlie XCX en äkta rockstjärne-intervju. Vid den här tiden hade Boom Clap precis börjat toppat listor efter att den varit med i soundtracket till The Fault In Our Stars. Hittills bara ett one hit wonder alltså. Innan intervjun drog igång skulle hon prompt skaka hand med alla och kröp sexigt över soffbordet för att lyckas. ”Sorry for flashing you man” minns jag att hon sa där på alla fyra, mot en ytterst generad tysk. Vi var ett gäng reportrar från hela världen, med representanter från alla slags magasin. Frågorna blev minst sagt varierade och det kändes som att vi kastade stackars Charlie fram och tillbaka i tid och rum. Mest skratt blev det när hon yttrade sig om sin tid i Stockholm. Inget lättar på trycket som när en utlänning ska försöka sig på svenska ord. Det tog ett tag innan vi uppfattade att hon menade Mariatorget, området hon hade hängt mest kring då alla bra låtskrivare bor där i krokarna, enligt Charlie själv.

Hela spelningen osade i samma high school dropout-vibe som intervjun. En outfit som går balansgång mellan underkläder och scenoutfit. Punkiga tjejer i bandet. Utmanande scenspråk och kaxiga texter. Jag gick därifrån med den där avundsjuka känslan i magen som man hade i femman när coola tjejen i klassen hade startat en ny trend. Snart skulle ingen vilja ”go to school”, snart skulle alla vilja ”break the rules”.

fuji x10

vardagsbubbel

Fujifilm-X10-3_Fotor_CollageKolla vad jag göttade till det idagråå! En ny kompakt systemkamera vid namn Fuji X10 är nu på väg hem till mig! Kom dock sedan på ursäkten med att måsta ha nya grejer att fota i så plockade upp ett och annat plagg på stan idag. Nu känner jag mig sådär materialistiskt hel igen. Redo att starta om på nytt! Gud så fint och snyggt här ska bli med hjälp av min nya pärla. Aldrig varit så redo att återvända till högupplöst i 1000 pix brett.