Search across all blogs: 
Shapeup Frida
DSC_6550_Fotor_Fotor

Collage

inspiration

DSC_7507_Fotor_Fotorööö

-Söndagens projekt färdigt.

 

Fredagen stavades: lax och champagne på Bakfickan, plocka upp gångjärn på Woken, Sturecompaniet och V, White. Slutstationen delade jag med Anton Ewald, som fick mig att dregla ner hela min byxdress. Likt en skendräktig vovve stod jag där och flåsade och väntade på ett kommando att räcka vacker tass eller sitta, men icke. Här ligger jag nu, med en efterchock av starstruck-syndrom, i framstupa sidoläge. Jag känner mig snuskig, som att jag varit otrogen mot Södermalm och sålt min själ till Stureplan. Ja ni vet ju hur det är, är det inte ångesten över mannen man vaknar med i sängen så är det klubbarna man gick på.

 

arkivet

påklädd

DSC_6597_Fotor
DSC_6602_Fotor
DSC_66040_Fotor_Fotor_Collage
DSC_6608_Fotor
– en hel utstyrsel som kommit bort i bloggflytten, från pressresan till Helsingfors med MTV.

Jag har slagit John Blund till marken, kluvat ner natten i etapper. Tre timmars sömn efter jobbet och sedan svepa en energidryck som ett järn; snabbt och smärtfritt. Målet är att sväva ut i rymden, till Klubben Laika i Hornstull, för lite söderhäng med Uber. Men att kombinera en arbetsvecka med vardagsnöje hörreni, det är en sann konst. Kommer min arma kropp att klara tyngdlöshet under några timmar, för att sedan återvända till jorden alldeles kraftlös? Hm. Vi börjar med en dusch. Ett litet steg för mig, ett stort steg för mänskligheten.

afternoon walk

vardagsbubbel

Första hållplatsen: Bukowskis. Två vilsna tonåringar, omringade av konstens crème de la crème. Ett armband inlämnat, sedan snabbt ut innan jag blir starstrucked av alla experterna och börjar be om autografer. Kalla mig pervers, men det är något sexigt över att veta alldeles för mycket om en gammal porslinstallrik.

DSC_7480_Fotor

Andra hållplatsen: Humlegården. Med försmak för överklass kvar i munnen tog vi oss en promenad på Östermalm. Pekar på potentiella hus att bo i, trånar i vartannat skyltfönster. ”Frågan är inte vad den kan göra för mig, utan vad jag kan göra för den” hör jag mig själv kärleksförklara en jacka för Matilda.

DSC_7506_Fotor

Sista anhalt: Biblioteksgatan. Lockad av juldekorationen fann vi oss till slut vid Stureplan. & Other Stories hade släppt samarbetet med Sadie Williams och jag fick mig en käftsmäll sekunden jag klev in. Om inte jag bär några av dessa plagg på nyår, då tänker jag inte bära något alls.

H2O

vardagsbubbel

DSC_7454_FotorDSC_7388_Fotor_Fotor_CollageDSC_7388_Fotor

Mobilen började skrika på mig klockan 05:00 imorse. Nu, 15:00, är det en sliten krigare som återvänt från slagfältet och klampat in genom dörren. Allt känns grått, kallt och lite för tråkigt för att genomföra. Om någon letar efter mig så kommer jag ligga här, i badet, hela dagen. Jag vägrar både att frysa och bära kläder någonsin igen. Ett blötdjur i sin hemmiljö, so to speak. Nu återstår bara en fråga; vem levererar cavan?

current location: golvet

vardagsbubbel

DSC_7373_Fotor

Jag ska erkänna, när soffan börjar bli lite överfull med människor och köksstolarna börjar ta slut på förfesten, ja då är jag förste kvinna att inta golvet. Heltäckningsmatta, parkett eller klinker spelar ingen roll. Så länge dammråttorna håller sig undan så hittar ni mig på golvet. Ikväll befinner jag mig just där för att klippa och knåpa lite. Tanken är att ramarna jag fyndade på loppis för ett par veckor sedan ska få något härligt collage eller två. Fågel, fisk eller mittemellan? Fisk, fisk i alla lägen.